U heeft al een programmeerbare

Chipbox vanaf 299,-

 

Waarom een Tuning Box

  • Eenvoudige aansluiting
  • Behoud van de fabrieksgarantie ( de tuning box word niet gezien door de uitleesapparatuur van de dealer )
  • Geschikt voor diesel, benzine en hybride motoren
  • Her-programmeerbaar voor een andere auto ( met een passende stekkerverbinding )
  • De Chip box kan eenvoudig gedemonteerd worden
  • Geschikt voor alle type versnellingsbakken ( Handgeschakeld, Automaat en DCT )

Externe ECU

Tegenwoordig zijn veel morderne ECU's vanuit de fabriek geblokkeerd. Er kan dan als alternatief gebruik worden gemaakt van een externe ECU. Bij deze methode word er een losse kast toegevoegd onder de motorkap aan het motormanagement, op deze losse kast word dan eigen software geprogrammeerd. Het heeft als bijkomend voordeel dat de originele software van de ECU blijft behouden, en kun je de tuning achteraf makkelijk verwijderen.

Lees meer

 
 

Powerbox

Naast de externe ECU is er ook de powerbox. De Chipbox word geplaatst tussen een aantal sensoren onder de motorkap. De signalen worden dan veranderd naar de ECU toe. Doormiddel van deze methode pas je een aantal waardes aan waar onder de hoeveelheid aan brandstof dat ingespoten moet worden en of de turbodruk kan worden aangepast. Op deze manier is het dus ook mogelijk om wat extra vermogenswinst te creëren, en wat brandstof te besparen. Het voordeel van de Chipbox is dat het systeem eenvoudig te verwijderen is. De Chipbox is een leuke bijkomstigheid voor de leaserijders of auto's met fabrieksgarantie.

Lees meer

Chiptuning vs Chipbox

Er zijn dus verschillende manieren van tuning. Het eerste is dat de tuners de parameters van het motormanagement aanpassen. De originele software wat zich bevind in de ECU en word dan gewijzgd of overschreven. Het tweede is dat de tuners een Chipbox plaatsen, die de waardes naar de ECU aanpassen. De Chipbox kan een handige manier zijn voor leaserijders of voor de particulieren die een nieuwe auto hebben aangeschaft met fabrieksgarantie. Daarnaast is het systeem eenvoudig te verwijderen. Het voordeel van gewone chiptuning is dat er iets meer vermogenswinst te behalen is. Bij chiptuning kan een dealer vaak wel uitlezen dat de auto gechipt is.

Lees meer

 
 

Is chiptuning schadelijk?

Chiptuning is tot op zekere hoogte niet schadelijk voor de motor. De fabrikanten stellen de motoren af om in een groot aantal landen te kunnen rijden zonder problemen. Echter komt u niet zomaar met de auto in landen zoals Afrika, Dubai en andere verre landen. In landen zoals daar zijn de brandstoffen, weerstomstandigheden en luchtvochtigheid vaak anders. Bij ons in Nederland leven we wat dat betreft in de gunstige omstandigheden, en kan er dus zonder risico een chiptuning worden plaatsgevonden in uw auto.

Lees meer

Verbruik na chiptuning

Behalve dat u middels chiptuning een comfortabeler rijstijl creërt, levert chiptuning u tevens brandstof besparing op. De besparing ligt vaak gemiddeld op een 5 tot 10% maar kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot wel 15%. Door de software optimaal af te stemmen op uw auto en uw wensen haalt u meer rendement uit de brandstof maar ook uw c02 uitstoot word daarme gunstiger.

Lees meer

 
 

Is chiptuning traceerbaar?

Chiptuning in de ECU is vaak door garage bedrijven of dealers wel uit te lezen. Daarom is het onverstandig om lease auto's of auto's binnen de garantie te chiptunen in het motormanagement, dit om problemen te voorkomen. Het is in dat geval verstandiger om te kiezen voor externe chiptuning. Zo heeft u toch meer plezier in het autorijden zonder problemen. Bij Chipbox kunt u terecht voor de externe chiptuning modules.

Lees meer 

Chiptuning hybride motoren

Het aantal hybride auto's op de wegen zijn de laatste jaren fors gestegen, hybride motoren zijn er in twee combinaties. Zowel diesel als benzine motoren worden geleverd met een electro motor. Hybride auto's worden vaak aangeschaft vanwege de gunstige bijtelling. De electro motoren staan al bekend om het directe koppel wat vrij komt. Echter kunnen de electro motoren nog geen lange afstanden afleggen, en dus hebben de fabrikanten er voor gekozen om naast de electro motoren in de meeste gevallen een geknepen brandstof motor naast te leggen. Wij van Chipbox hebben de mogelijkheid om de brandstof motor van de hybride auto's te voorzien van chiptuning, om zo toch te kunnen genieten van een vlottere hybride auto.

Lees meer

 
Home >

® Chipbox Chiptuning 2018  |  Sitemap  |  Algemene voorwaarden  |  Disclaimer |  Links